Overnatting ved Langtjønna (malumut)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Overnatting ved LangtjønnaBestemte meg for å dra på en fisketur fredagskvelden. Det var strålende sol, men ikke alt for varmt, noe som faller i smak hos meg. Synes bare det er slit å gå i stekende varme.

Parkerte bilen ca kl 20:30 ved avløpet til Feragshåen som har blitt mitt faste inngangsport inn til Femundsmarka.

Solnedgang over Feragshåen

Turen gikk inn til Langtjønnsbua ved enden av Langtjønna. Bua er et veldig populært rasteplass for kano og fotturister. Den gammle tømmerfløter bua ligger i den populære padleruta mellom Synnervika og Røros.

Den her gangen som mange andre gang jeg har passert var det kano padlere som satt ved bålplassen å hygget seg. Jeg ville ikke trenge meg på å gikk videre langs østsiden av Langtjønna. Fant en perfekt teltplass ved tjønna.

Det første jeg gjør når jeg kommer til en teltplass er å samle ved til bålet. Jeg setter ifra meg sekken å går på vedsanking. Etter at flammene tar tak henter jeg vann og begynner å koke vann. Deretter setter jeg opp teltet og når teltet er satt opp er vannet og kaffen klar. Da er det bare og sette seg ned å nyte.

Teltet er satt opp og snart koker kaffen på bålet

Det ble ikke så mye fisking. Jeg var rett og slett for sliten til og fiske, orket ikke. Etter en tung uke med mye jobbing, var det mye bedre å slappe av med kaffe og mat. Etter noen timer var det på tide å klyve ned i soveposen å si god natt.

Neste morgen følte jeg meg helt uthvilt og startet dagen med en nydelig gryte med havregrøt og rett i koppen sjokoladedrikk.

Frokost ved sengen

Etter frokost og kaffe måtte jeg ta turen hjem igjen. Dette var ikke en langtur, men den var ment til avslapping og avkobling av hverdagen, noe den lille overnattingsturen klarte.

Nå får de hjemme en glad og opplagt mann.

 • 2 kommentarer


  lisarorvik06.06.2016 kl.13:03

  Så koselig, utrolig fine bilder :)
  Malumut12.06.2016 kl.13:07

  Takk lisarorvik:

  Skriv en ny kommentar

  hits