malumut -
Forside Add meg Om meg Kontakt

HengebruaDet ble en tur ut i dag å. Mikkel og jeg dro ut for å utforske. Satte oss i bilen å dro avsted uten mål og mening. Endte opp med en 10 minutters kjøretur mot Innover mot Femund. Stoppet på en parkering som det alltid står biler, men jeg har aldri stoppet der før. Vi pakket opp og gikk avsted innover i det ukjente. Etter bare 3 minutters gange krysset vi en hengebru som Mikkel syntes var morro.bekymret så jeg han springe opp på hengebrua å mister nesten balansen av gjyngingen. Hadde han falt så var det en stor fare for at han hadde falt ut i elva... Men det gikk bra den gangen her. Men hjertefrekvensen til pappaen doblet seg raskt der.

Mikkel før han la på sprang over hengebrua

Trygt over på andre siden benket vi oss ned for å kaste stein og div i vannet og jeg pakket fram primusen for å koke vann til sjokolade drikken. Mikkel elsker vann. Og jeg er ikke redd for at han skal falle i vannet og bli bløt. Hvis han faller uti vannet og blir bløt og kald, kommer han til å huske det til neste gang, at blir jeg bløt så blir jeg kald. Jeg klarer dessuten ikke å holde han i handen hele dagen uansett. For å bli selvstendig må han gjøre ting alene. Så jeg vill si det er sunt for den unge foreldrene ikke passer på hele tiden, la ungen bli bløt...

Ellers var det litt regn, men Mikkel koste seg :)

Snart blir det Rett i koppen Sjokoladedrikk

 • Overnatting ved Langtjønna  Bestemte meg for å dra på en fisketur fredagskvelden. Det var strålende sol, men ikke alt for varmt, noe som faller i smak hos meg. Synes bare det er slit å gå i stekende varme.

  Parkerte bilen ca kl 20:30 ved avløpet til Feragshåen som har blitt mitt faste inngangsport inn til Femundsmarka.

  Solnedgang over Feragshåen

  Turen gikk inn til Langtjønnsbua ved enden av Langtjønna. Bua er et veldig populært rasteplass for kano og fotturister. Den gammle tømmerfløter bua ligger i den populære padleruta mellom Synnervika og Røros.

  Den her gangen som mange andre gang jeg har passert var det kano padlere som satt ved bålplassen å hygget seg. Jeg ville ikke trenge meg på å gikk videre langs østsiden av Langtjønna. Fant en perfekt teltplass ved tjønna.

  Det første jeg gjør når jeg kommer til en teltplass er å samle ved til bålet. Jeg setter ifra meg sekken å går på vedsanking. Etter at flammene tar tak henter jeg vann og begynner å koke vann. Deretter setter jeg opp teltet og når teltet er satt opp er vannet og kaffen klar. Da er det bare og sette seg ned å nyte.

  Teltet er satt opp og snart koker kaffen på bålet

  Det ble ikke så mye fisking. Jeg var rett og slett for sliten til og fiske, orket ikke. Etter en tung uke med mye jobbing, var det mye bedre å slappe av med kaffe og mat. Etter noen timer var det på tide å klyve ned i soveposen å si god natt.

  Neste morgen følte jeg meg helt uthvilt og startet dagen med en nydelig gryte med havregrøt og rett i koppen sjokoladedrikk.

  Frokost ved sengen

  Etter frokost og kaffe måtte jeg ta turen hjem igjen. Dette var ikke en langtur, men den var ment til avslapping og avkobling av hverdagen, noe den lille overnattingsturen klarte.

  Nå får de hjemme en glad og opplagt mann.

 • Vår og Sol

  I dag tok jeg med meg teltet, mat, sjokolade,Bleier og våtservietter for å ta med min toåring ut for å se om telting var noe for han. Vi gikk ikke lenger enn han orket, ettersom at det er dumt og gjøre han lei. Da vil turen bli tung både for han og meg.  Det er viktig å ikke presse barnet til å gå lengst mulig, blir de lei så blir de lei. Da er det viktig å ta fram sjokolade og litt kakao, samt som det er veldig viktig å rose barnet uansett hvor liten distanse dere har lagt bak dere.

     Etter en Kilometer ble teltet satt opp og han elsket det. Maten ble servert å vi hadde en trivelig stund i Teltet. Nå  kan vi snart overnatte. Det ble en større kamp å få han til å forstå at nå skulle vi hjem, og teltet må ned. Det ville han ikke.

  Vi hadde en trivelig dag begge to, med nye erfaringer for den lille turkameraten min :)   


   

 • Snart sommer og nye eventyr  Snøen er på vei bort. sol, isfrie sjøer, mygg og knott er i anmarsj å som jeg gleder meg. Selv om jeg liker snø og vinter svert godt kan jeg ikke si at jeg ikke gleder meg til sommer nå. Det har blitt mye planlegging av sommerturer denne vinteren, noe som jeg synes er morsomt å gjøre.  Det vill bli mange turer i Femundsmarka, med fiskestang og telt, som jeg kommer til å dele med dere her på bloggen. Siden jeg bor på Røros er Femundsmarka så å si i bakgården min. Er blitt lei av å låne/leie kano, så jeg skal gå til innkjøp a en Ally kano 16,5 som kommer til å bli brukt flittig. Blir spennende å prøve Mikkel, min eldste sønn på 2 1/2 år opp i kanoen men regner med at det går fint.

  Det vill også bli en Norge på tvers kryssing som er under planlegging, den turen gleder jeg meg stort til. 

 • Blogg om friluftsliv og turer med barn
  Hei.

  Nå har jeg også kommet til bloggverdenen. Ser det er mange som blogger om friluftsliv, så jeg prøver meg også.

  Dette vill bli en blogg om mine turer som pappa til 2 gutter. Det vill bli utstyrtester, tips og triks anngående det å ha med seg barn på tur. 

  Jeg kommer til å legge ut bilder og beskrivelse av turer jeg har vært på, med rutevalg og åpne hytter.

   

   

 • Les mer i arkivet Juni 2016 Mai 2016 Mars 2016
  hits